Αναζήτηση

Αρχείο

«Τα παιδιά της άνοιξης» στο σχολείο μας

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 επισκέφτηκαν το σχολείο μας  παιδιά, εκπαιδευτές  και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ (Ατόμων με Αναπηρία) Νομού Ημαθίας ¨Τα παιδιά της άνοιξης», στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στη φιλανθρωπική εκδήλωση Παιδικής ζωγραφικής με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας. Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η αλληλεπίδραση, η ευαισθητοποίηση και η κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών/ατόμων με αναπηρία καθώς έχει αποδειχθεί ότι μια καλά ενημερωμένη και ευαισθητοποιημένη κοινωνία ευκολότερα αποδέχεται το διαφορετικό. 

Οι μαθήτριες/ές του σχολείου μας ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου, συμμετείχαν σε δράσεις συνύπαρξης με ΑμεΑ με την παρουσία ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων κ.α. του Συλλόγου, είχαν την ευκαιρία να θέσουν τους προβληματισμούς για θέματα που αφορούν στην αναπηρία, να γνωριστούν με τα παιδιά του Συλλόγου, να νιώσουν μέσα από βιωματικά παιχνίδια τι είναι η αναπηρία και να έρθουν για λίγο στη θέση αυτών των παιδιών…

Τα παιδιά του Συλλόγου δώρισαν στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας γλαστράκια με σπόρους, τα οποία φτιάχνουν τα ίδια στα εργαστήριά τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα παιδιά και τους συνοδούς τους για την πολύ όμορφη αυτή συνάντηση!

 

Comments are closed.