Αναζήτηση

Αρχείο

Mουσικοθεατρική παράσταση για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2022 παρουσιάστηκε στους μαθητές/τριες του σχολείου μας και στους γονείς αντίστοιχα η μουσικοθεατρική παράσταση ¨Εμένα με νοιάζει¨ του Θ. Μενεξέ μαζί με ένα αφιέρωμα στον 17χρονο μαθητή Διομήδη Κομνηνό, τον πρώτο νεκρό του Πολυτεχνείου στα πλαίσια της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την εκδήλωση προετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές/τριες της Ε τάξης μαζί με τις δασκάλες τους. Μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα, τραγούδια και ένα θεατρικό  δρώμενο, τα παιδιά κατάφεραν να μας μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής και να μας θυμίσουν τα τόσο επίκαιρα αιτήματα για τα οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν οι νέοι του Πολυτεχνείου.

Γιατί όπως έχει πει ο πατέρας του Διομήδη, Ιωάννης Κομνηνός σε συνέντευξη  του στο ντοκιμαντέρ του Σταύρου Στρατηγάκου «ΘΥΜΑΜΑΙ…», παραγωγής 1986, όταν του ζήτησαν να μιλήσει για το γιο του: «Η συνέντευξη που θέλετε να μου πάρετε είναι ένα μαστίγωμα στα νεύρα για μένα αλλά και για όσους έχουν χάσει ανθρώπους. Είναι σχεδόν απάνθρωπο, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο αυτή η ιστορία. Ωστόσο το θεωρώ χρέος να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας γιατί υπάρχουν νέοι άνθρωποι που δεν ξέρουν… ακριβώς τι έγινε…Η ιστορία δε γράφεται όσο δεν καταγράφονται τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν. Η ιστορία με τη σιωπή ή παραχαράσσεται ή παραγράφεται για μέγιστη ζημιά του τόπου.»

Η γιορτή του Πολυτεχνείου είναι μια αφορμή για συζήτηση με τους/τις μαθητές/τριές μας για δημοκρατία, ειρήνη, ισονομία, δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η ουσία είναι μία: Θέλω να είμαι ελεύθερος, θέλω να συναποφασίζουμε για τη ζωή μας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και κυρίως τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για τη βοήθειά του σε ό,τι χρειαστήκαμε, αλλά και για την υλική και ηθική υποστήριξή του στο έργο μας. 

Comments are closed.