Αναζήτηση

Αρχείο

Monthly Archives: Μάιος 2015

Επίσκεψη στο πάρκο Δεινοσαύρων

Την Παρασκευή 22-5-2015 πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων, στο Ωραιόκαστρο.
Εκεί οι μαθητές μας, χωρισμένοι σε ομάδες ξεναγήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου παρατήρησαν τα εκθέματα δεινοσαύρων και άλλων προϊστορικών ερπετών σε φυσικό μέγεθος. Επισκέφθηκαν το Σπήλαιο της Εξέλιξης και το Μουσείο Μαμούθ, στο οποίο υπάρχουν για πρώτη φορά στα Βαλκάνια πραγματικά απολιθώματα του τριχωτού μαμούθ της εποχής

Continue reading

Φωτογραφίες από την παρουσίαση: «Η Μάγισσα Σουσουρέλα και οι αριθμοί»

Το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Ελισάβετ Τάρη «Η Μάγισσα Σουσουρέλα και οι αριθμοί» από τις εκδόσεις Φυλάτος. Για το βιβλίο θα μίλησαν η Τζωρτζίνα Αθανασίου, Δρ.Γλωσσολογίας και ο Νίκος Πιτάνιος, δημοσιογράφος. Στην παρουσίαση συμμετείχε η Β΄τάξη του Σχολείου μας , με δασκάλα την κ Κατερίνα Σούμπουρου

Continue reading

Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

     Οι μαθητές και μαθήτριες  της Ε΄και Στ ΄τάξης επισκέφθηκαν το Λευκό Πύργο και στη συνεχεια συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μουσείου Κινηματογράφου.Εκεί μέσα από βιωματικές δράσεις ανακάλυψαν την ιστορία του κινηματογράφου μέσα από ειδικές κατασκευές, είδαν  την εξέλιξη των μηχανών, ξεκινώντας από την απλή εικόνα της φωτογραφικής μηχανής και καταλήγοντας

Continue reading

«Η Σουσουρέλα και οι αριθμοί»

Η Σουσουρέλα είναι μια μάγισσα αλλιώτικη από όλες τις άλλες. Είναι νέα, όμορφη, χαμογελαστή και ντυμένη μοντέρνα. Δεν πετάει με σκούπα, αλλά με το αεροπλανάκι της. Οι κάτοικοι του «Μαγoπλανήτη» αποφάσισαν μια μέρα να επισκεφθούν τη Σουσουρέλα και τις μάγισσες βοηθούς. Όλοι ήταν χαρούμενοι με αυτή τη συνάντηση, αλλά οι μικρές μάγισσες δεν ήξεραν να μετρήσουν και δεν μπορούσαν να

Continue reading

«Aπό το χωράφι στο τραπέζι μας»

Οι μαθητές των Β΄και Γ΄ τάξεων συμμετείχαν την Τετάρτη 29/4/2015 στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσ/νίκης με θέμα το σιτάρι.Στο πρόγραμμα, δίωρης διάρκειας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν την διαδικασία παραγωγής του αλευριού από το σιτάρι και στο τέλος να ζυμώσουν «το πιο γλυκό ψωμί» του κόσμου, το δικό τους ψωμί!

Continue reading