Αναζήτηση

Αρχείο

Στο Πάρκο Δεινοσαύρων

Επίσκεψη των Α΄ και Β΄ τάξεων στο πάρκο δεινοσαύρων στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική εκδρομή στο «Ice Age – Μουσείο Μαμούθ» στη Θεσσαλονίκη.

Στο πάρκο,  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο των δεινοσαύρων και των προϊστορικών θηλαστικών, μέσα από ρεαλιστικές αναπαραστάσεις και εκθέματα. Είδαν από κοντά τον Τυραννόσαυρο Ρεξ, τον Τρικεράτοπα, τον Πλησιόσαυρο και πολλά άλλα εντυπωσιακά ζώα.

Επιπλέον,  επισκέφτηκαν το Μουσείο Μαμούθ, όπου έμαθαν για τις κλιματικές αλλαγές και την επίδρασή τους στη ζωή στη Γη. Μέσα από πραγματικά απολιθώματα Τριχωτών Μαμούθ, Μαχαιρόδοντων και άλλων ζώων,  κατανόησαν πώς οι παγετώνες επηρέασαν το περιβάλλον και τα ζώα.

Στο Σπήλαιο της Εξέλιξης,  έμαθαν για την εξελικτική ιστορία του ανθρώπινου είδους και για τον τρόπο που οι άνθρωποι προσαρμόστηκαν στις κλιματικές αλλαγές.

Τέλος, στο Πάρκο των Θηλαστικών,  είδαν ομοιώματα ζώων που ζούσαν στην Ελλάδα μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, όπως Μαστόδοντες, Ελέφαντες, Λιοντάρια, Μαχαιρόδοντες, Ρινόκεροι και Καμηλοπαρδάλεις.

Η εκδρομή στο πάρκο δεινοσαύρων ήταν μια πολύτιμη εμπειρία, καθώς τους βοήθησε να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία της Γης και την εξέλιξη της ζωής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εντυπώσεις μαθητών:

  • «Μου άρεσε πολύ που είδα τους δεινόσαυρους από κοντά. Ήταν πολύ μεγάλοι και εντυπωσιακοί!» – Μαθήτρια Α΄ τάξης
  • «Έμαθα πολλά για τα μαμούθ και τις κλιματικές αλλαγές. Ήταν πολύ ενδιαφέρον!» – Μαθητής Β΄ τάξης
  • «Μου άρεσε το σπήλαιο. Ήταν σαν να ήμουν σε μια πραγματική σπηλιά!» – Μαθήτρια Α΄ τάξης
  • «Είδα ζώα που δεν ήξερα ότι υπήρχαν ποτέ! Ήταν πολύ ωραία η εκδρομή!» – Μαθητής Β΄ τάξης

Comments are closed.