Αναζήτηση

Αρχείο

Στο αρχαιολογικό Μουσείο

Επίσκεψη των μαθητών της Ε’ τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης, οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου και να θαυμάσουν από κοντά πλήθος εκθεμάτων από διάφορες χρονικές περιόδους.

Η ξενάγηση, που πραγματοποιήθηκε από την έμπειρη μουσειοπαιδαγωγό κ. Παπαργυρούδη, ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική, καθώς οι μαθητές έμαθαν για την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας.

Πέρα από την ξενάγηση, οι μαθητές συμμετείχαν σε μια δημιουργική δραστηριότητα υπό την καθοδήγηση της κ. Παπαργυρούδη. Συγκεκριμένα, κατασκεύασαν με τα χέρια τους ομοίωμα ενός εκθέματος του μουσείου, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά.

Η δραστηριότητα αυτή έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις τεχνικές κατασκευής αρχαίων αντικειμένων και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

Η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές της Ε’ τάξης, οι οποίοι πέρασαν 2 ευχάριστες και δημιουργικές ώρες μαθαίνοντας για την τέχνη, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Παπαργυρούδη για την άψογη ξενάγηση και την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές μας να συμμετάσχουν σε μια τόσο ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. 

   

Comments are closed.