Αναζήτηση

Αρχείο

Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο

Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο

Ο Κωστής, ένα αγόρι γεμάτο φαντασία, ζει σε έναν κόσμο όπου η μνήμη φθίνει. Ο παππούς του ξεχνάει τι έφαγε το μεσημέρι, ο μπαμπάς του ταξιδεύει και ξεχνάει να γυρίσει, και η μαμά του, βουτηγμένη στις καθημερινές υποχρεώσεις, θέλει πάρα πολύ να ξεχαστεί σε ένα εξωτικό νησί. Ο Κωστής φοβάται ότι μια μέρα θα ξεχάσουν κι αυτόν.

Όταν ξεχνούν τα γενέθλιά του και περνούν απαρατήρητα, η φαντασία του ζωντανεύει και φέρνει στη ζωή τον Σωκράτη, έναν φιλικό ελέφαντα. Μαζί, ξεκινούν μια περιπέτεια γεμάτη παιχνίδι, τραγούδι και αναζήτηση.

Μια παιδική παράσταση με πολλά μηνύματα/νοήματα:

  • Η δύναμη της φαντασίας: Ο Κωστής, μέσα από τη φαντασία του, ξεπερνά την απώλεια μνήμης και βρίσκει παρηγοριά και χαρά. Η φαντασία μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία.
  • Η σημασία της μνήμης: Η παράσταση υπενθυμίζει στα παιδιά πόσο σημαντική είναι η μνήμη. Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες που μοιραζόμαστε, διατηρούμε την ταυτότητά μας και χτίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους.
  • Η αξία του παρόντος: Ο Κωστής μας διδάσκει να ζούμε στο παρόν και να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή. Τα παιδιά ζουν αυθόρμητα και χωρίς άγχος, ενώ οι ενήλικες συχνά χάνονται σε σκέψεις για το μέλλον ή το παρελθόν.
  • Η αντιμετώπιση της απώλειας: Η παράσταση αγγίζει με ευαισθησία το θέμα της απώλειας μνήμης, που μπορεί να προκληθεί από ασθένεια ή γηρατειά. Τα παιδιά μαθαίνουν ότι η απώλεια είναι μέρος της ζωής, αλλά μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με αγάπη και κατανόηση.

Με λίγα λόγια,  η παράσταση «Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο» ήταν μια τρυφερή και διασκεδαστική ιστορία που άγγιξε σημαντικά θέματα για τα παιδιά και μας άρεσε πολύ!

 

 

 

 

 

 

 

οι φωτογραφίες απ’ το faretra.info

Comments are closed.