Τη Δευτέρα 12/12/22 τα δύο τμήματα της Γ΄ τάξης και την Τετάρτη 14/12 το Α1 και η Β τάξη  επισκέφτηκαν  το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων Αιγών για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ειρεσιώνη.»

Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κ. Φώτω Παπαργυρούδη. Τα παιδιά στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αρχαιότητας – κλαδιά δάφνης και ελιάς – με διάφορους καρπούς και κορδέλες.

Στην αρχαιότητα το στολισμένο κλαδί το κρατούσαν τα αγόρια και το περιέφεραν στους δρόμους της πόλης των Αθηνών τραγουδώντας τις καλένδες (κάλαντα) από σπίτι σε σπίτι, λέγοντας ευχές και παινέματα για τον νοικοκύρη προσπαθώντας να επιτύχουν ένα γενναιόδωρο κέρασμα. Όταν έφθαναν στο σπίτι τους, κρεμούσαν την Ειρεσιώνη πάνω από την εξώπορτά τους και την άφηναν εκεί μέχρι την ίδια ημέρα του νέου έτους.

Έπειτα, τα παιδιά άκουσαν το μύθο της Περσεφόνης, ζωγράφισαν την αρπαγή της από τον Άδη παίρνοντας αφορμή από μια τοιχογραφία της αρχαιότητος που σώζεται στο Μουσείο. Τέλος, επισκέφτηκαν το Μουσείο, όπου είχανε την ευκαιρία να θαυμάσουνε από κοντά την υπέροχη τοιχογραφία της αρπαγής, το χρυσό στεφάνι και την ολόχρυση λάρνακα του Φιλίππου του Β΄, αλλά και να παρατηρήσουν από κοντά τους τάφους του Φιλίππου και του εγγονού του, Αλέξανδρου του Δ΄.