Αναζήτηση

Αρχείο

Oλοκλήρωση του προγράμματος: «Ονειρο-κατακτητές εν δράσει..»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα πλαίσια του μαθήματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 συμμετείχαν στο πρόγραμμα : «Ονειρο-κατακτητές εν δράσει..», το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του 2021, από την κυρία Γεώργου Σοφία, κοινωνική λειτουργό στο Κέντρο Πρόληψης Ημαθίας “Πρόσβαση,”  σε συνεργασία με τη δασκάλα της τάξης, κ. Ζωή Παντσή.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρόληψης και ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών σε προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες ζωής, απαραίτητες για τη θωράκιση τους στους κινδύνους της σύγχρονης εποχής.  Βασίζεται στη βιωματική προσέγγιση, όπου ενθαρρύνεται η ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών στις διαδικασίες μάθησης, συμβάλλοντας στην καλύτερη εμπέδωση εννοιών και δίνοντας τη δυνατότητα για την διατύπωση προβληματισμών και την εμβάθυνση των συζητήσεων.

Οι μαθητές/τριες εργάστηκαν σε ζευγάρια ή χωρίστηκαν με τυχαίο τρόπο σε μικρές ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο μοιράστηκαν εμπειρίες, σκέψεις και συναισθήματα με τους υπόλοιπους μαθητές. Επιπλέον, αξιοποιήθηκαν δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης μέσω ζωγραφικής και κατασκευής, ασκήσεις ενεργοποίησης, παιχνίδια ρόλων, αφήγηση παραμυθιού/μυθοπλασία, παιχνίδια γνώσεων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments are closed.