Αναζήτηση

Αρχείο

Λειτουργία σχολείων – Πρωτόκολλο COVID-19 – Έλεγχος self-tests

Aγαπητοί γονείς/κηδεμόνες χρόνια πολλά και καλή χρονιά για όλους με υγεία, δύναμη και αλληλεγγύη

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, δια ζώσης, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022. Μόνο για την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων το self- test θα πρέπει να γίνει έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10 Ιανουαρίου), της Τρίτης (11 Ιανουαρίου) και της Παρασκευής (14 Ιανουαρίου). Τις υπόλοιπες εβδομάδες το test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, θα γίνεται έλεγχος σε όλο το τμήμα: α) Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα β) Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες. Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών. Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19. Καλή δύναμη και καλό ξεκίνημα για όλους μας!

Στον παρακάτω σύνδεσμο του ΥΠΑΙΘ μπορείτε να βρείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα https://www.minedu.gov.gr/news/51109-05-01-22-erotiseis-apantiseis-gia-ti-leitourgia-ton-sxoleion

Comments are closed.