Αναζήτηση

Αρχείο

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2023

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 9:00 στο Φιλίππειο Γυμναστήριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης η γιορτή λήξης του 16ου Δ.Σ. Βέροιας.

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι γυμνάστριες Αθανασία Μπλαχάβα και Βασιλική Βελιάδου. Τον ήχο επιμελήθηκε ο μουσικός του σχολείου μας Κωνσταντίνος Κυρατζόπουλος και την εκφώνηση του προγράμματος έκανε η δασκάλα της Ε2 τάξης Περιστέρα Κάτανα.

Οι δάσκαλοι/ες των δύο τμημάτων της Στ τάξης Φώτης Πανανόπουλος και Αργυρώ Ταυρίδου και οι δασκάλες των δύο τμημάτων της Ε΄ τάξης, Μακρυγιάννη Καλλιόπη και Περιστέρα Κάτανα επιμελήθηκαν τον αποχαιρετισμό των μαθητών και μαθητριών της Στ΄ τάξης.

Τη γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους:

η Σύμβουλος Εκπαίδευσης, κ. Παπαγεωργίου Κατερίνα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Τζήμα Συρμούλα, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων, κ. Πατρίκα Αθηνά το Εκπαιδευτικό και Υποστηρικτικό προσωπικό της Δομής Προσφύγων Αγ. Βαρβάρας και οι γονείς των προσφύγων και των γηγενών μαθητών και μαθητριών μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας – μέσα από τραγούδια, χορούς και παιχνίδια – έστειλαν σε όλους μας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, γεμίζοντας μας χαρά και περηφάνια:

 

«Όλοι μαζί εμείς θα φτιάξουμε έναν κόσμο απ’ αγάπη κι ελπίδα,
χέρια σφιχτά θα ενώσουμε κι οι καρδιές θα κερδίσουν τη μάχη…»

 

Σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό του σχολείου μας με πολλές προκλήσεις, αλλά και ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για εξέλιξη, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας μάς έδειξαν για άλλη μια φορά τον δρόμο της αρμονικής συνύπαρξης, της συμπερίληψης και της αποδοχής.

Μας μήνυσαν πως όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο. Να ζήσουμε ειρηνικά και να δημιουργήσουμε… Να παρακάμψουμε τις διαφορές μας και να συνυπάρξουμε με σύμπνοια, ομόνοια, αλληλεγγύη και αγάπη… Για ένα καλύτερο αύριο για όλα τα παιδιά του κόσμου!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων – συνοδοιπόρος μας όλα αυτά τα χρόνια – αποχαιρέτησε με τον δικό του συγκινητικό τρόπο τα παιδιά της Στ΄ τάξης, αλλά και τη  Διευθύντρια, την οποία ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία, γεμάτη σεβασμό και αλληλεγγύη και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα της θέση.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων πρόσφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄τάξης αναμνηστικά δώρα και διοργάνωσε μετά τη γιορτή, ένα υπέροχο πάρτυ στην αυλή του σχολείου με μουσική, χορό, πολλά δώρα και μπουφέ – στον οποίο συνέδραμαν και οι γονείς των παιδιών του σχολείου μας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στο σχολείο, οι γονείς των προσφύγων μαθητών/τριών μας  – με τη βοήθεια του μεταφραστή της Δομής – συνομίλησαν με τους/τις δασκάλους/ες των παιδιών τους και ενημερώθηκαν για την πρόοδό τους.

Ταυτόχρονα, εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους στη Δ/ντρια, το διδακτικό προσωπικό και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια σε ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά κυρίως για την αποδοχή και τη φροντίδα με την οποία ολόκληρη η σχολική κοινότητα αγκάλιασε τα παιδιά τους.

Οι εκπαιδευτικοί με τη σειρά τους τούς ευχαρίστησαν για την πολύ καλή συνεργασία.

Η Δ/ντρια και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μας για την άψογη παρουσίαση.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, αλλά και κάθε έναν γονέα ξεχωριστά, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το Δήμο Βέροιας για την αμέριστη συμπαράστασή τους και να ευχηθούμε οι δεσμοί αυτοί να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο στο μέλλον,

γιατί τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο!

 

Ευχόμαστε  καλό καλοκαίρι σε όλους!

 

 

Απόσπασμα από την ομιλία της Δ/ντριας  προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄ τάξης

Αγαπητά μου παιδιά,

Είναι ευχάριστο καθήκον αλλά και μεγάλη η δυσκολία να σας αποχαιρετάμε εμείς οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές σας και να σας κατευοδώνουμε προς το Γυμνάσιο. Ψάχνοντας λοιπόν να βρω τις κατάλληλες φράσεις και προτάσεις για να  σας μεταφέρω την αγωνία μου, την αγάπη και τις κατευθυντήριες γραμμές για μια «καλή ζωή¨ διαπίστωσα πως ό,τι και να πούμε εμείς οι μεγάλοι δεν είναι πια αρκετό. Εσείς τα παιδιά ζητάτε περισσότερα, γνωρίζετε περισσότερα, ερμηνεύετε τα πράγματα με τον δικό σας μοναδικό τρόπο. Υποψιάζεστε πως όλοι οι δρόμοι δεν είναι ασφαλείς, πως η αγάπη και η αθωότητα δεν είναι ο μοναδικός δρόμος και πως οι δράκοι δεν βρίσκονται μόνο στα παραμύθια.

Και κάπως έτσι έρχεται στο μυαλό μου ο στίχος του τραγουδιού: «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά: Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα» Πώς να μιλήσει λοιπόν κανείς στα παιδιά; Ποιες αλήθειες να μεταφέρει και πώς; Πώς να ξέρει τι είναι καλό γι΄ αυτά, όταν όλα γύρω είναι τόσο αβέβαια και ρευστά;

Και μ΄ αυτές τις σκέψεις στάθηκα στην ομιλία ενός άλλου δασκάλου, που είχε τους ίδιους προβληματισμούς μ΄ εμένα. Κι έτσι μιας κι εγώ – όπως κι εκείνος – δεν έχω ακόμη αρκετές απαντήσεις να σας δώσω , στέκομαι προσωρινά στο ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη που σε  λίγες μόνο λέξεις λέει τόσο πολλά:

Στο παιδί μου

Στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

Και του μιλούσανε για Δράκους και για το πιστό σκυλί
Για τα ταξίδια της Πεντάμορφης και για τον άγριο λύκο

Μα στο παιδί μου δεν άρεσαν ποτέ τα παραμύθια

Τώρα, τα βράδια, κάθομαι και του μιλώ
Λέω το σκύλο σκύλο, το λύκο λύκο, το σκοτάδι σκοτάδι,
Του δείχνω με το χέρι τους κακούς, του μαθαίνω
Oνόματα σαν προσευχές, του τραγουδώ τους νεκρούς μας.

Α, φτάνει πια! Πρέπει να λέμε την αλήθεια στα παιδιά.

Αυτή την αλήθεια πρέπει κι εσείς τώρα να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε μέσα από τη γνώση και τη βοήθεια των δασκάλων σας στο γυμνάσιο, ελπίζοντας να εκπληρωθεί η πρόταση του διανοητή που λέει: «Ο δάσκαλος να΄ ναι δύναμη, πράξη ο μαθητής και το σχολείο γιορτή»

Καλό καλοκαίρι και καλή πορεία προς το Γυμνάσιο! Να είστε πάντα καλά και να αγαπάτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας!

Αποχαιρετιστήρια ομιλία προς την απερχόμενη Διευθύντρια από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κ. Κατερίνα Βοροσίλοβα:

Ξεκινώντας να γράψουμε τον αποχαιρετιστήριο λόγο, προσπαθήσαμε να φέρουμε κάποια εικόνα που θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν αφετηρία, κάτι που θα μπορούσε να συνοψίσει αυτά τα χρόνια που είχαμε δίπλα μας τη Δ/ντρια Ευγενία Μιχαηλίδου.

Καταλήξαμε πως δύσκολα θα μπορούσαμε να σταθούμε σε μια μοναδική. Γιατί τελικά η ουσία αυτών των χρόνων βρίσκεται μάλλον κάπου πίσω από όλες αυτές τις εικόνες, όλους αυτούς τους ήχους, τους θορύβους και τις μυρωδιές.

Και όλα αυτά δεν είναι παρά κλειδιά, που μας οδηγούν σ’ εκείνα τα πράγματα που δύσκολα μπορούν να ειπωθούν με λόγια ή να αποδοθούν με χειρονομίες.

Είναι διαφορετικές αναμνήσεις, διαφορετικές μνήμες, με έναν κοινό παρονομαστή: «ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.»

Κάποια κεφάλαια που διανύσαμε, Σύλλογος Γονέων και Διευθύντρια είναι εκείνες οι σελίδες που αποτέλεσαν το δικό μας βιβλίο, την προσωπική μας ιστορία, μικρά και μεγάλα μαθήματα και μερικές φορές παθήματα.

Δεν μπορούμε να το ονομάσουμε, δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε, έγιναν όμως σιγά-σιγά κομμάτια του εαυτού μας .

Κάπου εδώ το ταξίδι μας τελειώνει. Πάντα πονάει κάτι όταν τελειώνει. Όταν όμως κλείνει ένας κύκλος, είναι σίγουρο ότι θα ανοίξει ένας καινούριος με νέες περιπέτειες.

Τρία χρόνια δίπλα σας, η συνεργασία μας ήταν άψογη, γεμάτη σεβασμό, συνεργασία και αλληλεγγύη.

Κλείνοντας – με βαθιά συγκίνηση – και ένα βήμα πριν την Ιθάκη, σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή συνεργασία με το επόμενο σχολείο, αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία!

Φυσικά πολλά πολλά συγχαρητήρια στην κ. Σούλα Μπλαχάβα και στην κ. Βασιλική Βελιάδου για την υπέροχη γιορτή και σε όλους τους δασκάλους για όσα έχουν κάνει για τα παιδιά μας!

Αποχαιρετιστήρια ομιλία στους μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης από το μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κ. Γεωργία Διάκογλου

Είναι βέβαιο πως έρχονται στιγμές στη ζωή σου που νιώθεις πως οι λέξεις διαθέτουν πολύ μικρό όγκο, προκειμένου να εκφράσουμε με ακρίβεια την ψυχική μας κατάσταση.

Χείμαρρος, ποτάμι ορμητικό τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν. Κάπως έτσι ένιωσαν οι μαθητές της Στ τάξης, όταν ζητήθηκε να γράψουν μια έκθεση με θέμα: «Αποχαιρετώντας το Δημοτικό.»

Παιδιά μας, μην ξεχάσετε ποτέ αυτά τα όμορφα χρόνια που ζήσατε σε αυτό εδώ το λιμάνι, το σχολείο σας. Τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής σας.

Να θυμάστε με ευγνωμοσύνη αυτούς που σας έμαθαν γράμματα, που σας συμβούλευσαν, που στάθηκαν κοντά σας, τους δασκάλους σας.

Ο Σύλλογος Γονέων σας εύχεται από καρδιάς πάντα ψηλότερα να ανεβαίνετε, πάντα μακρύτερα να βλέπετε και να έχετε κατά νου πως στο διάβα μας από τη ζωή κάθε βήμα σημαίνει και μια επιλογή. Και είναι πολύ όμορφο να μπορούμε να διαλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να ζήσουμε. Αρκεί να πλουταίνουμε και να γαληνεύουμε μέσα από τα χαμόγελα και τα δάκρυα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ!

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους δασκάλους της Στ΄ τάξης, κ. Αργυρώ Ταυρίδου και Φώτη Πανανόπουλο.


Comments are closed.