Αναζήτηση

Αρχείο

Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Eπίσκεψη της Στ΄ τάξης στο 1ο Γυμνάσιο Βέροιας

Σήμερα Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, τα δύο τμήματα της Στ΄ τάξης με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Φώτη Πανανόπουλο και Αργυρώ Ταυρίδου επισκέφτηκαν το 1ο Γυμνάσιο Βέροιας, στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Εκεί με την καθοδήγηση της υποδιευθύντριας περιηγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, έθεσαν τους προβληματισμούς και τα ερωτήματά τους σχετικά με τις διαφορές Δημοτικού-Γυμνασίου, τις αλλαγές που θα προκύψουν στην καθημερινότητά τους στον νέο χώρο του Γυμνασίου, τους καθηγητές, τα μαθήματα, τις εξετάσεις, τις εργασίες, τις δραστηριότητες και πολλά άλλα.

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των παιδιών. Η αλλαγή βαθμίδας είναι σε αυτή τη φάση της ζωής τους κάτι παραπάνω από αλλαγή τάξης. Στην ουσία είναι το σημείο όπου πραγματοποιείται η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική, από το γνώριμο στο άγνωστο. Η μετάβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο στην προετοιμασία των νέων ανθρώπων για την ομαλή και δυναμική ένταξή τους σε μια ανώτερη γνωστική βαθμίδα που ως επιστέγασμά της έχει την ένταξη των παιδιών στην επαγγελματική, κοινωνική και γενικότερα την ενήλικη ζωή.

Ο ρόλος του σχολείου στην ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο έχει να κάνει με την ανάληψη πρωτοβουλιών, δράσεων και προγραμμάτων για τη διευκόλυνση της ομαλής μετάβασης των μαθητών και των μαθητριών από τη μια βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη ενισχύοντας την πρόληψη καθώς και την ενημέρωση για τις δυσκολίες της μετάβασης και την αντιμετώπισή τους.

 

 

Comments are closed.