Αναζήτηση

Αρχείο

Εσπερίδα με θέμα: Σχολικός εκφοβισμός-Συνεργασία σχολείου οικογένειας-Τρόποι πρόληψης και παρέμβασης

Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας εσπερίδα με θέμα:   Σχολικός εκφοβισμός-Συνεργασία σχολείου οικογένειας-Τρόποι πρόληψης και παρέμβασης, με ομιλητή τον ψυχολόγο, κ. Βασίλειο Βερτουδάκη.

Η δράση απευθυνόταν στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας και διοργανώθηκε με τη σύμπραξη πέντε σχολείων: του 16ου, του 2ου, του 12ου, του Δ.Σ. Κουλούρας και του 8ου Νηπιαγωγείου. Όσοι γονείς/κηδεμόνες παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν υπεύθυνα από τον κεντρικό ομιλητή μας κ. Βερτουδάκη, για το σοβαρό θέμα του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και για την ψυχική υγεία, τις ψυχικές διαταραχές, την επιρροή της πανδημίας στη συναισθηματική ευεξία των ελληνικών οικογενειών, των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων και πολλά άλλα θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Οι γονείς έθεσαν τους προβληματισμούς και τις απορίες τους και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική. Ο προσκεκλημένος μας απάντησε επιστημονικά αλλά και ανθρώπινα χρησιμοποιώντας τη μεγάλη του εμπειρία στον  συγκεκριμένο τομέα δίνοντας έμφαση στα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέχουν οι γονείς, στις αιτίες, στην πρόληψη και στους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Για να δανειστούμε τους όρους που χρησιμοποίησε: ¨Είναι εύκολο να γίνεις γονιός, το δύσκολο είναι να είσαι γονιός» «Για να πλάσεις παιδιά, πρέπει πρώτα να πλάσεις τον εαυτό σου» «Όταν κάποιος σε χτυπάει και σε πληγώνει είναι κακοποίηση-επίδειξη δύναμης» «Καθένας έχει τον ρόλο του, όχι δώρα, όχι χάρες, όχι μυστικά» «Δημιουργία αυστηρών κανόνων, απαρέγκλιτη τήρησή τους και δημιουργία υγιών προτύπων» «Σημαντική για την πρόληψη και τη λύση του προβλήματος η συνεργασία σχολείου – οικογένειας» «Όχι τιμωρίες, αλλά συνέπειες» «Απαραίτητη η έκφραση του θυμού με τρεις όρους: Δε βλάπτω τον εαυτό μου, τους άλλους και τον χώρο στον οποίο βρίσκομαι»

https://www.facebook.com/katerinakialeks/videos/233718992375510?idorvanity=408423310764759

 

Comments are closed.