Αναζήτηση

Αρχείο

Ενημέρωση σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

Η Δ/νση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας σας ευχόμαστε μια ήρεμη και δημιουργική χρονιά, χωρίς απρόοπτα και δυσάρεστες εκπλήξεις.
Τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2020, ξεκινά η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων. Όσον αφορά το άνοιγμα του σχολείου μας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:
1. Η προσέλευση των μαθητών/τριών γίνεται από τις 8:00-8:15. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση στο σχολείο και την αποφυγή καθυστερήσεων. Η ώρα έναρξης των μαθημάτων είναι 08:15, με το ωρολόγιο πρόγραμμα που ίσχυε πριν από το κλείσιμο των σχολείων. (Τυχόν τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος θα σας γνωστοποιηθεί).  Σας παρακαλούμε να αφήνετε τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου και να μην περιμένετε μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Καλό είναι να μην εισέρχεστε στο χώρο του σχολείου, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος και φυσικά να φοράτε όλοι μάσκα.

2.  Οι διδακτικές ώρες και τα διαλείμματα παραμένουν όπως ήταν πριν το κλείσιμο των σχολείων.

3.  Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Τη Δευτέρα θα δοθούν από δύο μάσκες σε κάθε μαθητή/τρια.

4.  Το κυλικείο του σχολείου θα λειτουργεί κανονικά. Αν κάποιος γονέας θέλει να κανονίσει για το πρωινό του παιδιού του από το κυλικείο, παρακαλείται να το κάνει μόνο μία φορά, κάθε Δευτέρα , έτσι ώστε να μην υπάρχει συνεχής κυκλοφορία μέσα στην αυλή. Για το λόγο αυτό οι μαθητές/τριες πρέπει να μεριμνήσουν για να έχουν μαζί τους νερό, φαγητό κλπ. Πέρα από τη Δευτέρα και για σύντομο χρονικό διάστημα, δε θα επιτρέπεται η είσοδος στην αυλή του σχολείου για αγορές από το κυλικείο.

5. Σχετικά με την αποχώρηση, θα υπάρχει διαφορετική αποχώρηση των μαθητών/τριών, ανάλογα με την τάξη στην οποία πηγαίνουν, για την οποία θα ενημερωθείτε μέσα στο Σαββατοκύριακο στο e-mail σας από την υπεύθυνη δασκάλα της τάξης. Το Α1 και το Β1 θα αποχωρεί από την έξοδο που αποχωρούσε μέχρι τώρα, ενώ το Α2 και το Β2 θα αποχωρεί από την έξοδο που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του κτηρίου, στο Φιλίππειο. Για τις υπόλοιπες τάξεις δε θα υπάρχει αλλαγή στην έξοδο αποχώρησής τους. Παρακαλούμε να είστε συνεπείς στην ώρα παραλαβής του παιδιού σας και να μην έρχεστε πιο νωρίς από την ώρα που θα σας πουν οι δασκάλες της τάξης, γιατί θα θα υπάρχει συνωστισμός, καθώς νωρίτερα σχολάνε οι μαθητές/τριες άλλων τάξεων και του Νηπιαγωγείου. Επίσης συνιστάται  η μεταφορά και η παραλαβή παιδιών από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού.

6. Παρακαλούνται οι γονείς που έχουν παραλάβει τάμπλετ για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, να τα επιστρέψουν στο σχολείο.

7. Για οποιοδήποτε θέμα που δεν απαιτείται η φυσική σας παρουσία, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά (email) με το σχολείο.

Ελπίζουμε στην καλή συνεργασία και κατανόηση από μέρους σας, έτσι ώστε να διαφυλαχτεί η υγεία όλων μας.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή αρχή από Δευτέρα!

Comments are closed.