Αναζήτηση

Αρχείο

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας του σχολείου μας κ. Ελισάβετ Τάρη ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας σε συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς και με τη συμμετοχή όλων των μαθητών μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου πραγματοποιήθηκαν αφηγήσεις των βιβλίων της συγγραφέως,  θεατρικά δρώμενα, εικονογραφήσεις και παιχνίδια φιλαναγνωσίας. Επίσης η κ. Τάρη απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών   σχετικά με τη δημιουργία ενός βιβλίου, από την έμπνευση του συγγραφέα έως και την έκδοσή του. Όλα τα ανωτέρω υλοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας με λήξη την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, Τρίτη 2 Απριλίου.

Η συμμετοχή όλων των μαθητών μας και ιδιαίτερα των προσφυγόπουλων, που τους αφιερώσαμε με αγάπη την ημέρα αυτή, ήταν ενθουσιώδης και δημιουργική.

Ελπίζουμε η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου να αποτελεί αφορμή και έμπνευση για δημιουργία δράσεων και υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο οι μαθητές μας να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να αγαπήσουν το βιβλίο.

Comments are closed.