Αναζήτηση

Αρχείο

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο- Επιστολή στους γονείς

Αγαπητοί γονείς,
Όλοι μας, εδώ και καιρό, έχουμε αντιληφθεί ότι ο τρόπος που παίζουν και επικοινωνούν τα παιδιά μας έχει αλλάξει. Επτά στα δέκα Ελληνόπουλα, δηλαδή ποσοστό 70%, που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και στις μικρές τάξεις του δημοτικού σχολείου, χρησιμοποιούν το internet, ενώ σε μαθητές ηλικίας 10 έως 12 ετών, το ποσοστό φτάνει στο 84%! Το κινητό και το tablet τείνει να αντικαταστήσει το παιχνίδι στην παιδική χαρά, το ποδόσφαιρο στην αλάνα, το ομαδικό παιχνίδι με τους συμμαθητές στη γειτονιά, την επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς.
Η επιστολή μας αυτή έχει σκοπό να σας επιστήσει την προσοχή για τους κινδύνους που απορρέουν από τη νέα γενιά παιχνιδιών του διαδικτύου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που τα παιδιά έχουν αρκετή ελεύθερη ώρα. Πολλά από τα παιχνίδια αυτά μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα για τα παιδιά σας και να απειλήσουν ακόμη και τη ζωή τους. Αυτό λοιπόν που προέχει είναι να τα θωρακίσουμε παρέχοντάς τα αγάπη και σωστή πληροφόρηση  και όρια γι΄ αυτούς και για όλους τους παρόμοιους κινδύνους που έχουν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον.
Για τους παραπάνω λόγους, συστήνουμε:
Γίνετε φίλοι με τα παιδιά σας. Συζητήστε τα πάντα μαζί τους.Γίνετε καλοί ακροατές στα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.
Να είστε προσεκτικοί και να επιβλέπετε διακριτικά τις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών σας.
Να τους αποτρέπετε να δίνουν πληροφορίες προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο
Να τους ενημερώνετε για την επικινδυνότητα των παιχνιδιών.
Να είστε σε επαγρύπνηση
Σε γενικές γραμμές η χρήση διαδικτυακών παιχνιδιών πρέπει να γίνεται με πολλή μεγάλη προσοχή. Γι΄ αυτό:

  • Βάλτε  τα όρια που πρέπει.
    Ελέγξτε οι ίδιοι την καταλληλότητα των διαδικτυακών παιχνιδιών που παίζει το παιδί σαςΘέστε συγκεκριμένο χρονικό όριο παιχνιδιού
    Βρείτε και προτείνετε στα παιδιά εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας και διασκέδασης
    Ανοίξτε το σπίτι σας σε φίλους τους που δεν ασχολούνται με το διαδίκτυο και την κοινωνική δικτύωση (Facebook, twitter κ.α.)
    Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης μπροστά στα παιδιά σας.
    Ενημερωθείτε για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο και διαβάστε συμβουλές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.cyberkid.gr

Παραθέτουμε παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς που μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση ανάγκης:
Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλέφωνο: 11188
Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βόρειας Ελλάδας τηλέφωνο: 2310388772
Η Διευθύντρια  του Σχολείου
Ίτσκου Αναστασία

Comments are closed.