Αναζήτηση

Αρχείο

Διαδικτυακή συνάντηση με την «κ Σιντορέ»

Την Τετάρτη 29/03/2017 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη διαδικτυακή συνάντηση με τη συγγραφέα του βιβλίου «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία», κα Μαρία Καρυωτάκη.Οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας με τις δασκάλες τους Μηνασίδου Φωτεινή και Τάντση Μαρτίνα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από «κοντά» την κυρία Σιντορέ. Aυτή την  ξεχωριστή δασκάλα, που γυρνάει όλη την Ελλάδα και τρυπώνει μέσα στις τάξεις με το μαγικό τρόπο της διαδικτυακής επικοινωνίας. Με τη συνοδεία της κιθάρα της, βοηθάειτους μαθητές /τριες να καταπολεμήσουν τη ανορθογραφία τραγουδώντας.
Λίγες μέρες πριν τη συνάντηση ο εκδοτικός οίκος Ίτανος φρόντισε για την αποστολή των αναμνηστικών δώρων για τα παιδιά (μπλε βραχιολάκι με νότα για τα αγόρια, κόκκινο με το κλειδί του σολ για τα κορίτσια και σελιδοδείκτες για όλους). Επιπρόσθετα, μας έστειλε και το dvd με τη διασκευή του βιβλίου σε μουσική παράσταση, το οποίο και παρακολουθήσαμε την ημέρα της διαδικτυακής συνάντησης.
Τα παιδιά, της τραγούδησαν κάποια από τα τραγούδια που είχαν μάθει κατά τη διάρκεια της χρονιάς και διατύπωσαν τις εντυπώσεις αλλά και τις ερωτήσεις τους σχετικά με το βιβλίο και τη συγγραφή του.
Στο τέλος με τη βοήθεια της συγγραφέα συνέθεσαν και αυτά το δικό τους τραγούδι, για τον κανόνα της ορθογραφίας του ουδέτερου σε ?ι το οποίο τραγούδησαν και χόρεψαν με μια δικιά τους χορογραφία την οποία υποσχέθηκαν να της στείλουν.Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και διασκέδασαν ιδιαίτερα!!!!

Comments are closed.