Αναζήτηση

Αρχείο

Επίσκεψη στο εργοστάσιο χαλβαδοποιίας «Κανδύλας»

Με αφορμή τη νηστεία που συνηθίζεται πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, αποφασίσαμε την Παρσκευή 16/12/2016 να επισκεφθούμε το χαλβαδοποιείο «Κανδύλα», ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες Ε΄και Στ΄τάξεων να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού χαλβά(από ταχίνι) και των λουκουμιών, εδεσμάτων που καταναλώνονται πολύ ιδιαίτερα αυτές τις  ημέρες . Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε το ζύμωμα του χαλβά , που είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή η θερμοκρασία του μείγματος είναι γύρω στους ογδόντα βαθμούς, πολύ δύσκολο να την αντέξει κανείς και χρειάζονται επιδέξιοι χειρισμοί και μεγάλη υπομονή για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ποιότητα του χαλβά. Οσο για τα υπόλοιπα είδη, το αμύγδαλο, η σοκολάτα και το κακάο προστίθεται σταδιακά και ζυμώνονται μαζί με τον χαλβά για να πάνε παντού.Επίσης, επισκέφτηκαν το χώρο παρασκευής των σιροπιαστών γλυκών όπου ενημερώθηκαν για τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλα τα παραπάνω προϊόντα, αμέσως μετά την παραγωγή τους.Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία

 

Comments are closed.