Αναζήτηση

Αρχείο

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2015-16

Το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2015. Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας συμμετείχαν στην ημέρα του αθλητισμού ,παρ ΄ όλες τις δυσκολίες που δημιουργεί η κτιριακή μας υποδομή οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας οργάνωσαν δράσεις με την καθοδήγηση της γυμνάστριας μας Μπλαχάβα Αθανασίας , με στόχο να ενώσουν τους μαθητές και να καταστήσουν το σχολείο ενεργητικό, συνεργατικό, κριτικό και δημιουργικό.
Έγιναν αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορός, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και κυρίως «βίωσαν» καταστάσεις μπαίνοντας στη θέση των αθλητών των Παραολυμπιακών αγώνων.. Επίσης έγιναν προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμός.
Στο σχολείο ήταν καλεσμένος ο κ. Καραϊωσήφ Αλέξανδρος κ. M. Res., Καθ. Ειδ. Φ.Α. και διαιτητής Ποδοσφαίρου Τυφλών με την ιδιότητα του προέδρου του Αθλητικού Σωματείου Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου & Ερασιτεχνικού Αθλητισμού «ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ», και μίλησε στους μαθητές για τον Προσαρμοσμένο Αθλητισμό και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα με ειδικά αναφορά στα Παραολυμπιακά αθλήματα για άτομα με αναπηρίες όρασης, Goalball και Ποδοσφαίρου 5×5, αλλά και στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση ΑμεΑ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο συμπολίτης μας αθλητής Θωμάς-Αριστοτέλης Καραγιάννης, χάλκινος πανελληνιονίκης στην Επιτρ. Αντισφαίριση ΑμεΑ , ο οποίος κατέθεσε τη δική του εμπειρία και μίλησε για τον αθλητισμό στους μαθητές μας.
Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στον αγώνα τους για ίσες ευκαιρίες στην άθληση και στην ποιότητα ζωής.

Εικόνες από τις δράσεις μας στην αυλή του σχολείου:

 

Comments are closed.