Αναζήτηση

Αρχείο

Εδώ Πολυτεχνείο… Νοέμβρης 1973 – ενημέρωση για γιορτή

Η γιορτή για την 17η Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δίωρο της  Πέμπτης 17-11-2016 (Θα σχολάσουμε στις 10.00 π.μ.). Το Ολοήμερο τμήμα σύμφωνα με την νομοθεσία δεν λειτουργεί. Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ασφαλή αποχώρηση των μικρών μαθητών που συνοδεύονται.

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε τη μεγάλη επέτειο του ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός στο φασισμό του Μουσολίνι. Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο ενός άλλου ΟΧΙ. Του ΟΧΙ που είπε ο δημοκρατικός ελληνικός λαός στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967.
Η πατρίδα μας ήταν από τα αρχαία χρόνια η κοιτίδα της Δημοκρατίας. Οι Έλληνες πάντα αγωνίζονταν και αγωνίζονται για τη λευτεριά τους και τη δημοκρατία.Η Ελλάδα είναι γεμάτη από μνημεία που μας θυμίζουν αυτούς τους αγώνες. Ταπεινοί προσκυνητές στεκόμαστε μπροστά στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου αναλογιζόμενοι το πόσο μεγάλο είναι το χρέος μας να διαφυλάξουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
Διαβάστε ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε σε ένα αφιέρωμα για το Πολυτεχνείο:Πολυτεχνείο1973Απο τα αρχεία της ΕΡΤ «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ» βασισμένο σε αρχειακό κινηματογραφικό υλικό, αναφέρεται στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο χαρακτήρα της κατάληψης, στα γεγονότα της νύχτας της 16ης προς 17η Νοεμβρίου 1973 και σε όσα ακολούθησαν.

Comments are closed.