Αναζήτηση

Αρχείο

Μνημόνιο ενεργειών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης 2016-2017

Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου»
(Διαχείριση σεισμικού κινδύνου/πυρκαγιάς στο σχολείο)
Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε ομόφωνα τη σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης σε περίπτωση σεισμού/πυρκαγιάς του Σχολείου», την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών και τη διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό. Το συνταχθέν σχέδιο περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:
Α. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό
Β. Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας για Σεισμό
Γ. Ενημέρωση Εκπαιδευτικών, Γονέων και Μαθητών
Ωστόσο, για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη διαχείριση οποιασδήποτε ενδεχόμενης κατάστασης είναι απαραίτητη η συντονισμένη δική σας δράση ως εξής:
? Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αποφύγετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το σχολείο. Προτεραιότητα έχει η επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση αναγκών που έχουν προκύψει (ΕΚΑΒ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, κ.ά.)
? Επιλέξτε τη μετάβαση στο σχολείο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο. Αν αυτό δεν είναι εφικτό σταθμεύστε μακριά από την κεντρική είσοδο, ώστε να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων. (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κ.ά.)
? Αναζητήστε στον οριζόμενο χώρο καταφυγής τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς που θα σας ενημερώσουν για τη διαδικασία παραλαβής των παιδιών σας.
? Παραλαμβάνετε το παιδί σας μόνο αφού ενημερώσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και αφού βεβαιωθείτε πως αυτός σημείωσε στη σχετική κατάσταση την αποχώρηση του παιδιού. Αν έχετε παιδιά σε περισσότερες της μίας τάξης, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.
? Αν παραλαμβάνετε παιδί άλλης οικογένειας, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω, δίνοντας στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο) καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό & σταθερό).
? Αν δε συντρέχει λόγος παρακαλούμε αποχωρήστε χωρίς καθυστέρηση προς αποφυγή συνωστισμού και διευκόλυνση υλοποίησης υπόλοιπων ενεργειών.
? Για τη λειτουργία του σχολείου θα σας δοθούν πληροφορίες από τη Διευθύντρια ή θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του σχολείου μας.
Η Διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου δεσμεύεται πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία όλων όσων παρευρίσκονται στο χώρο του σχολείου τη συγκεκριμένη στιγμή και ιδιαίτερα των μαθητών/τριών του.

sxedio_mnimoniou_energeion_2016-17

Comments are closed.