Αναζήτηση

Αρχείο

Επιστολή για τους γονείς της Α΄τάξης

Αγαπητοί γονείς,
Καλωσορίζουμε τα παιδιά σας και εσάς προσωπικά στο σχολείο μας. Ευελπιστούμε η συμπόρευσή μας για τα επόμενα 6 χρόνια να είναι επωφελής για τους μαθητές μας, μέσα σε ένα κλίμα φυσικής και ψυχολογικής ασφάλειας, παιδαγωγικής συνέπειας και δημιουργικής έκφρασης. Παραθέτουμε ορισμένες πρακτικές πληροφορίες για τη λειτουργία του σχολείου:
Ωράριο λειτουργίας σχολείου- ασφάλεια μαθητών: Η υποδοχή των μαθητών γίνεται κατά το διάστημα 8.00-8.10. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευσή τους, ώστε να μη διαταράσσεται η λειτουργία του προγράμματος. Για λόγους ασφάλειας η είσοδος του σχολείου θα κλειδώνεται μετά την πρωινή προσευχή.Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων κάθε ημέρας οι γονείς θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους έξω από την είσοδο του αύλειου χώρου.

Η είσοδος γονέων στην αυλή κατά την ώρα αυτή δυσχεραίνει την επιτήρηση των μαθητών και θα πρέπει να αποφεύγεται. Αν χρειάζεται να εισέλθετε στο σχολείο, περιμένετε να ολοκληρωθεί η αποχώρηση των μαθητών. Παρακαλούμε ο χώρος μπροστά από την είσοδο να είναι ελεύθερος από σταθμευμένα οχήματα, προκειμένου να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής είσοδος & έξοδος των μαθητών. Αποχώρηση μαθητή πριν την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος επιτρέπεται μόνο συνοδεία του γονέα/ κηδεμόνα του και κατόπιν ενημέρωσης του δασκάλου της τάξης και του διευθυντή του σχολείου. Πλέον των απαραίτητων διδακτικών εγχειριδίων και υλικών γραφής, οι μαθητές είναι συνετό να μη φέρουν μαζί τους από το σπίτι παιχνίδια, κοσμήματα ή αντικείμενα αξίας, όπως και μεγάλα χρηματικά ποσά.. Επίσης οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.

Επικοινωνία: παιδαγωγικά & διοικητικά θέματα: Η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου θα γίνεται σε καθορισμένες ώρες που θα σας ανακοινωθούν σύντομα. Η ώρα του διαλείμματος δεν ενδείκνυται για το σκοπό αυτό, καθώς οι εκπαιδευτικοί έχουν άλλα καθήκοντα (επιτήρηση μαθητών, συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου κ.λπ.). Για κάθε έκτακτη περίσταση προτιμήστε την τηλεφωνική επικοινωνία με το σχολείο και τον καθορισμό σχετικής συνάντησης.
Για διοικητικά θέματα, πληροφορίες κ.λπ. ζητήματα που θέλετε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση του σχολείου, παρακαλούμε προτιμήστε την τηλεφωνική επικοινωνία καθημερινά, ώστε και εσείς να εξυπηρετηθείτε καλύτερα και να μη διαταράσσεται η διδακτική λειτουργία του σχολείου (διότι η Δ/ντρια ασκεί και διδακτικό έργο σε διάφορα τμήματα του σχολείου).
Απουσία μαθητών: Αν ο μαθητής /η μαθήτρια απουσιάσει λόγω ασθένειας παρακαλούμε από την πρώτη ημέρα της απουσίας του να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά. Αν κατά τις ημέρες της απουσίας επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τα μαθήματά του, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το σχολείο και κανονίστε σχετική συνάντηση ή ενημέρωση από τον/την  δάσκαλο/α της τάξης.

Ενημέρωση γονέων: Όταν προκύπτουν θέματα που απαιτείται η ενημέρωση των γονέων , αποστέλλονται μέσω των μαθητών σχετικά ενημερωτικά σημειώματα. Σημαντικές ανακοινώσεις αναρτώνται στο σχολικό ιστολόγιο http://16dim-veroias.ima.sch.gr και ανάλογα με το περιεχόμενό τους και στον πίνακα ανακοινώσεων που βρίσκεται στην κεντρική  είσοδο της αυλής

Comments are closed.